Abborrgryta från Aspöja

Längst norr ut i Sankt Anna skärgård ligger Aspöja och därifrån har den matintresserade fiskarhustrun Kerstin Skärlund levererat denna delikata abborrgryta.

4 personer

600 g abborrfiléer
2 stora gula lökar
4 tomater
2 msk smör
salt och nymalen svarpeppar
2 dl torrt vitt vin
1 dl tjock grädde
1 msk vetemjöl
gräslök eller dill och citron till garnering

Så här gör du
Smörj en eldfast form eller en traktörpanna. Varva ner abborrfiléerna med den skivade löken och tomatskivor. Strö på salt och lite svartpeppar. Slå på vinet, täck formen och låt det koka under lock i ugn i ca 20 min.
Blanda grädden med vetemjölet och red sedan grytan.
Vänd försiktigt så det blandar sig väl utan att fisken går sönder.
Låt småkoka ytterligare ett par minuter.
Garnera med dill eller grässlök och citron och servera med kokt potatis. Drick gärna samma torra vin till, som du hade till matlagningen.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389