Berberekryddad entrecote

Från Britta o Lennarts nära kött med sallad på granatäpple och matvete. Recept skapat av kökmästare Christian Svensson.
800 gr entrecote
 
BERBERE - Etiopisk kryddblandning:
1/2 msk fänkålsfrön
1 1/4 dl torkad chilipeppar, gärna New Mexico eller Serrano
1 1/4 dl paprikapulver
1 msk salt
1 msk malen ingefära
1/2 msk lökpulver
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen koriander
1/2 tsk vitlökspulver
1 krm malda nejlikor
1 krm malen kanel
 
3 dl matvete
2 st granatäpplen
3 st Granny Smithäpplen
1 ask coktailtomatmix
1 st silverlök
1 st romansalladshuvud
1 dl olivolja
2 msk äppesidervinäger
3 dl matlagningyoghurt
 
Gör så här:
Stycka köttet i fyra skivor.
Blanda kryddorna och gnid köttet lite av blandningen.
 
Koka vetet i saltat vatten i 10 min.
Dela granatäpplet på mitten, håll snittytan ned mot en skål och banka äpplet på baksidan med ryggen på kniven så köttet faller ur. Ta bort eventuella kärnhusväggar.
Klyfta Ganny Smithäpplena, dela tomaterna på mitten.
Skiva silverlöken samt strimla romansalladen.
Blanda alla grönsaker och frukter.
Rör ihopp olja och vinäger med en msk av kryddblandningen.
Dressa salladen strax innan servering. Salta
 
Grilla köttet 4 min på varje sida. Låt vila 5 min innan servering i folie.
Toppa köttet med youghurt.
Servera.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389