4 personer
600 g abborrfiléer
2 stora gula lökar
4 tomater
2 msk smör
salt och nymalen svarpeppar
2 dl torrt vitt vin
1 dl tjock grädde
1 msk vetemjöl
gräslök eller dill och citron till garnering
Så här gör du
Smörj en eldfast form eller en traktörpanna. Varva ner abborrfiléerna med den skivade löken och tomatskivor. Strö på salt och lite svartpeppar. Slå på vinet, täck formen och låt det koka under lock i ugn i ca 20 min.
Blanda grädden med vetemjölet och red sedan grytan.
Vänd försiktigt så det blandar sig väl utan att fisken går sönder.
Låt småkoka ytterligare ett par minuter.
Garnera med dill eller grässlök och citron och servera med kokt potatis. Drick gärna samma torra vin till, som du hade till matlagningen.
Cookie | Varaktighet | Beskrivning |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Mejl: info@ostgotamat.se
Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster
Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389