Östgötakringlan

En specialitet på Ragnar Dahlbergs café i Gamla Linköping.

Detta är ett gammalt bakverk som omnämns första gången i Charles Emil Hagdahls kokbok från 1876.

Till 20 kringlor:
600 g vetemjöl
100 g socker
3-4 ägg
50 g jäst
1 dl grädde
1 dl ljummen mjölk
200 g kallt smör
1 dl pärlsocker

Gör så här:
Lös upp jästen i den ljumma mjölken.
Blanda alla övriga ingredienser utom smöret och pärlsockret. Degen skall arbetas jämn och slät.
Slutligen blandas smöret i.
Degen jäses till dubbel storlek.
Forma 20 kringlor och vänd dem i pärlsocker.
Grädda i ugn 225 grader, 10-15 minuter.

Lycka till!

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389