Mjuk pepparkaka från Karlslund

Ur en gammal receptsamling från slutet av 1800-talet på Karlslunds gård, Skärkinds socken mellan Norsholm och Söderköping,  är det här receptet hämtat på denna mjuka pepparkaka.

Ingredienser:

2 ägg
2 kkp brunt farinsocker(3 dl)
2 msk smält smör(cirka 25 g)
1 kkp sur grädde(1 1/2 dl gräddfil)
2 kkp mjöl(3 dl)
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
1 tsk nejlikor
cirka 1 dl korinter
 
Vispa ägg och socker. Tillsätt det smälta smöret och grädden. Blanda mjöl, bikarbonat, kryddor och korinter och rör ned detta i äggsmeten. Gräddas i smord och bröad form i 175o ugn cirka 40 - 50 minuter. Pröva med sticka.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389