Till 4 pers:
1 - 1 1/2 kg Vätternröding
Lag:
1 liter vatten
1 msk salt
några senapskorn
5 vitpepparkorn
1/2 gul lök i skivor eller 1 bit purjolök
1 liten morot
1 skiva citron
1/2 dl vitt vin
dillstjälkar eller dillkvistar
Beredning:
Rensa fisken och skär den i benfria filéer. Koka upp lagen. Lägg i fiskfiléerna. Låt fisken sjuda, inte koka, 5 - 8 minuter beroende på filéernas tjocklek. Tag upp filéerna och lägg dem på ett fat. Låt spadet kallna och slå lite av spadet över filéerna och ställ kallt över natten. Idag serveras fisken ofta med sauce verte, som består av majonnäs, gräddfil, fransk senap, salt, peppar samt rikligt med finklippta gröna örter och spenat. Eller bjud dem med Emma Jonssons majonnäs.
Cookie | Varaktighet | Beskrivning |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Mejl: info@ostgotamat.se
Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster
Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389