Medeviröding med sauce verte

Recept från krögaren Tony Ulwahn, Medevi Värdshus

Till 4 pers:

1 - 1 1/2 kg Vätternröding

Lag:
1 liter vatten
1 msk salt
några senapskorn
5 vitpepparkorn
1/2 gul lök i skivor eller 1 bit purjolök
1 liten morot
1 skiva citron
1/2 dl vitt vin
dillstjälkar eller dillkvistar

Beredning:
Rensa fisken och skär den i benfria filéer. Koka upp lagen. Lägg i fiskfiléerna. Låt fisken sjuda, inte koka, 5 - 8 minuter beroende på filéernas tjocklek. Tag upp filéerna och lägg dem på ett fat. Låt spadet kallna och slå lite av spadet över filéerna och ställ kallt över natten. Idag serveras fisken ofta med sauce verte, som består av majonnäs, gräddfil, fransk senap, salt, peppar samt rikligt med finklippta gröna örter och spenat. Eller bjud dem med Emma Jonssons majonnäs.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389