4 personer
1 kg rensad strömming med ryggbenet kvar
Lag 1
3 dl vatten
1 dl ättiksprit
2 msk salt
Lag 2
1 dl ättiksprit
3 dl strösocker
3 dl vatten
ca 15 kryddpepparkorn
ca 15 vitpepparkorn
5 hela nejlikor
1 hackad rödlök
1 knippa dill
Så här gör du
Blanda till lag 1 och låt strömmingen ligga i den i ca 10 - 12 timmar. Låt den gärna stå i rumstemperatur. Fiskköttet ska bli alldeles vitt. Tag sedan försiktigt bort ryggbenet.
Koka upp lag 2 med alla kryddor och häll den avsvalnad över strömmingen. Låt fisken stå och mogna ett par dygn i kylskåp.
Servera gärna strömmingen på knäckebröd tillsammans med gräddfil och olika sorters lök. En nubbe och en öl är inte helt fel till den här rätten.
Cookie | Varaktighet | Beskrivning |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Mejl: info@ostgotamat.se
Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster
Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389