Klasborgsgubbens strömmingsflundror

Årets Valdemarsviksrätt 2011

600g rensad strömming

150g smör, rumsvarmt

2 hårdkokta ägg, hackade

½ finhackad gul lök

30g hackad dill

100g ansjovis i fina tärningar

Grahamsmjöl

S o P

 

Blanda ihop smöret, ansjovis, ägg, lök, och dill, S o P. Spritsa ut mellan strömmingarna med hjälp av en spritspåse, två och två som flundror. Vänd i grahamsmjöl och stek. Servera med det smälta smöret som blir kvar i pannan.

 

Servera med gott mos och syltade rotfrukter.

 

Syltade rotfrukter

1 dl 10% ättiksprit

1 dl vatten

1 dl vitt vin

2 dl socker

½ tsk salt

5 st vitpepparkorn

5 st svartpepparkorn

4 st lagerblad

2 st stjärnanis

1 bit riven färsk ingefära

2 st morötter

2 st palsternackor

¼ rotselleri

¼ kålrot

 

Skala och skär rotfrukterna i bitar. Blanchera dem (förvälla). Koka ihop övriga ingredienser till en lag och låt koka tills den inte känns så stickig. Sila den sedan ner över rotfrukterna. Ge ett snabbt uppkok. Häll upp i glasburkar, se till att lagen täcker rotfrukterna.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389