Ingredienser 4 pers:
1½ kg benig kalvbringa
matfett till bryning
1 tsk salt
vitpeppar från kvarn
2 - 3 lagerblad
5 - 6 kryddpepparkorn
cirka 5 dl vatten
Stycka bringan i portionsbitar och bryn 8 - 10 bitar åt gången, salta och peppra. Flytta över de brynta bitarna till en stekgryta. Tillsätt lagerblad och hel kryddpeppar och vatten och låt kalopsen bräsera (koka) långsamt under lock i en timme och utan lock ytterligare en timme. Vätskan skall koka in så mycket att det endast återstår en bottenskyla. Grytan måste passas noga så att kalopsen inte kokar torrt. Då får man slå på ytterligare lite vatten. Serveras med kokt potatis och inlagd gurka.
Kommentar:
Detta är ett bra sätt att laga till billiga delar av kalv. För en som tycker om att knapra på ben är detta en ypperlig rätt. Vanlig kalops brukar man reda av med mjöl men denna låter man istället koka ihop.
Cookie | Varaktighet | Beskrivning |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Mejl: info@ostgotamat.se
Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster
Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389