Inlagd sill

Ur Johann Webers fatabur kommer det här receptet på inlagd sill

4 personer

8 urvattnade sillfiléer
3 dl ättiksprit
5 dl strösocker
6 dl vatten
2 skivade rödlökar
1 bit strimlad purjolök
1 skivad morot
1 msk hel vitpeppar
några lagerblad

Så här gör du
Koka upp vatten och socker och häll sedan i ättikspriten. Låt lagen kallna. Tillsätt peppar och lagerblad. Varva därefter sillfiléerna med lök, purjolök och morötter i en glasburk och häll på så mycket lag så att den står ordentligt över sillen.
Man behöver knappast vara rädd för att ta för mycket socker och ättika när man lägger in sill. Det viktiga är att man får rätt balans mellan sötman och syran. Det lärde jag mig av vännen och mästerkocken Leif Mannerström och hans sillinläggningar är gudomliga.

Ingår i Johanns Östgötabuffé

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389