Fru Ridderstads mannagrynskaka

Receptet är hämtat ur en handskriven receptsamling från senare delen av 1800-talet på Karlslunds gård i Skärkind.

3 ägg

213 g socker(2½ dl)
213 g mannagryn(3 dl)
 
Äggulor och socker vispas. Mannagrynen blandas ned. Vitorna vispas till hårt skum och blandas försiktigt ned i smeten. Smeten bredes ut till två bottnar på bakplåtspapper och gräddas i 225o varm ugn cirka 10 minuter.

Bottnarna läggs samman med sylt eller frukt emellan och serveras med grädde eller vaniljsås.
 
Kommentar:
God! Serverad med årstidens frukter och bär blir det en både festlig och god efterrätt.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389