Färska jordgubbar med honungsvinäger och florsocker

Att servera de traditionella jordgubbarna på detta sätt är ganska spännande och framför allt mycket gott.

Det syrliga blandingen av vinäger och florsocker ger en härlig brytning till de söta jordgubbarna. Johann Webers recept

 

4 personer
1/2 liter jordgubbar
1 msk honungsvinäger eller balsamicovinäger
3-4 msk florsocker

Johanns honungsvinäger
1 liter

1 liter vitvinsvinäger
3 - 4 msk honung
Så här gör du honungsvinäger
Värm honung en aning så att den blir tunnflytande och blanda sedan med vinägern.
 

Så här gör du
Rensa jordgubbarna.
Blanda vinägern med florsocker och servera den till jordgubbarna. Var och en doppar sina jordgubbar i socker-vinägerblandningen. Balsamicovinäger görs på druvmust och kommer oftast från Italien.
Servera detta till ett glas mousserande vin eller som tilltugg till en drink.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389