Äppelkaka

Äppelkaka som serverades på smörgåsbordet.

 

200 g torkade äpplen
2 - 2 1/2 dl skorpmjöl
50 g smör

Lägg de torkade äpplena i blöt och koka dem sedan mjuka. Mal äppelbitarna på köttkvarn (grov hålskiva) eller kör dem i matberedare. Blanda ned skorpmjöl till en lös smet och fyll blandningen i ugnssäker smörad form. Klicka över smöret och grädda i 175O ugnsvärme cirka 30 minuter. Låt kakan svalna och stjälp sedan upp den. Garnera  med katrinplommon och vispgrädde i rutmönster. Även hackat ägg som garnityr förekommer bland annat i Horn.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389