Färsk fisk med sod

Vi kokar en gädda med kryddor och rötter som kan ha funnits i Brasks kök.
Rensa en gädda ordentligt och fjälla den. Gör i ordning en lag att koka fisken i.

Till 3 liter vatten beräknas:
1 gul lök
8 vitpepparkorn
1 liten morot
saften av en halv citron
5 persiljestjälkar
1 msk salt per liter vatten.

Koka upp lagen och låt den koka i 10 minuter. Placera gäddan i en lämplig kastrull så att den vilar på buken. Slå den varma lagen över fisken och låt allt sjuda i högst 20 minuter. Tag upp fisken och lägg den hel på varmt fat. Garnera med kokta grönsaker och rotfrukter exempelvis kål av olika sorter. Riv massor av pepparrot över och gör en sås av spadet som även denna smaksätts med pepparrot.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389