Dillkött på lamm

Ett klassiskt lammrecept som är lite bortglömt av TV-kockarna. Inte alls så omständigt som man tror, men definitivt värt besväret.

Till 4 portioner behöver du:

1 kg lammkarré med ben
1 gul lök
1 morot
5 vitpepparkorn
1 lagerblad
2 tsk torkad timjan
4 kvistar persilja
0,6 l buljong
1 msk citronsaft
3 msk dill
0,5 dl grädde
2 msk mjöl

Gör så här:
Lägg köttet i en gryta och slå över vatten så det täcker köttet. Koka upp och sänk värmen, tillsätt de slantade morötterna, den grovhackade löken och vitpeppar, lagerblad, persilja och timjan.
Lägg på locket och låt koka 1 - 1,5 tim (köttet skall helt enkelt lossna av benen). Tag upp köttet, ta bort benen och skär det i bitar.
Sila buljongen och låt ca 6 dl koka upp, tillsätt citronsaften och den finhackade dillen. Skaka ihop mjöl och grädde och red av såsen. Låt koka ett par minuter och lägg sedan ner köttet.
Servera dillköttet med kokt potatis gärna någon mjölig sort.
Lite lätt kokta grönsaker till är aldrig fel.

TIPS!
Koka några kilo kött och frys in lagom portioner i buljongen, bra att ha till pajer eller nästa gång du blir sugen på dillkött.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389