Recept

Laga en ny rätt, inspireras av historien, årstiden eller Årets Östgötakock. Här hittar du recepten!

Lättstuvade ärter

Stuvade ärter gjordes ofta stabbiga och tjocka för att ge god mättnadskänsla. De kokades ofta av torkade grönärter och serverades till stekt fläsk och salt sill.

Till receptet »

Blodplättar

Detta recept på blodplättarna innehåller öl. På en del håll i Östergötland är det vanligt att göra blodplättarna med mjölk istället för öl.

Till receptet »

Lättstuvade ärter

Stuvade ärter gjordes ofta stabbiga och tjocka för att ge god mättnadskänsla. De kokades ofta av torkade grönärter och serverades till stekt fläsk och salt sill.

Till receptet »

Blodplättar

Detta recept på blodplättarna innehåller öl. På en del håll i Östergötland är det vanligt att göra blodplättarna med mjölk istället för öl.

Till receptet »

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389