Logga in

Logga in
Godare mat - närmare dig

Smaka på Östgötamat mässan blev en succé

För tredje året i rad anordnade Östgötamat ek förening en matmässa i Linköping. Det blev en mässa där sinnesupplevelsen var total. Mat när den är som bäst, dvs höga smaker kombinerat med trevlig stämning och glada människor.

För den som besökte mässan fanns det program för hela dagen. För att nämna några kunde man förutom provsmak på lokala råvaror, bjudas på tilltugg eller smårätter, som länets kockar skapat av lokala råvaror och som förde besökaren till gastronomiska höjder.

På programmet fanns också potatisprovning, dukningstävling, kaffeskola. Lrf gav oss ”Tankar från en Östgötsk bonde”. Östgötamat ek förening presenterade ett nytt varumärke, för att lansera den Östgötska maten i butik. Mitt på dagen gav Hushållningssällskapet en debatt kring i ämnet ”Hur kan den offentliga maten bli klimatsmart och närproducerad.

Hela dagen var fylld av hur  vi kan glädjas av mat på ett nytt bättre och miljösmart sätt.  Dessutom kunde man under hela dagen följa den spännande tävlingen Årets Östgötakock 2009, där Andreas Johnsson på Storgården i Rimforsa blev årets vinnare. 

För information om Östgötamatmässan 2010, klicka här

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.