Logga in

Logga in
Godare mat - närmare dig
2 JULI, 2008

Hantverk- och matsouvenirer

Vi startar turen på Hargs gård i Kisa med kaffe och sju sorters kakor.

2 JULI, 2008

Matupplevelser kring Sommen!

Tvådagarsturen startar i den vackra Ydrebygden och slutar i Boxholm i södra Östergötland.

2 JULI, 2008

Mat och historia i Östergötland!

Tvådagarsturen startar på Löfstad Slott och sist besöker vi Kisa!

30 JUNI, 2008

Besök kustens matpärlor!

Tvådagarstur. Lammprodukter, tomatodlingar, struts, nyrökt fisk, hembakat bröd och mycket mer kan du njuta av på denna tvådagarstur längst östkusten. 

25 JUNI, 2008

Dackeskolan elever har gått till final i kocktävlingen Pumpan

Varje år ordnar Ölandsskördefest en kocktävling för landets gymnasieelever. Bidragen är många och det gäller att komponera en rätt efter ett givet tema. I år var temat för tävlingen svenskt modernt med tradition och konceptet var ekologiskt och närproducerat. Här följer motiveringen till bidraget.

25 JUNI, 2008

Osttävling

Stor Blå från Brostorps Gård i Ydre vann!

13 JUNI, 2008

Östgötamackan 2008

 - Skolklasser utvecklar regional matkultur - 

13 JUNI, 2008

Vad smakar potatis?

Har du någon gång funderat på vad potatis egentligen smakar? Nej, tänkte väl det! Men nu har det kommit smakord för potatis. Så här gick det till.

13 JUNI, 2008

Kristina från Doverstorp

Kristina Carlsson i Hejtorp, Doverstorp kan namnen på alla sina getter. Inom kort kommer hon att mjölka dem två gånger om dagen och av mjölken ska det bli getost från eget gårdsmejeri. Getosten har Kristina varit på kurs för att lära sig att göra. Och det har gett resultat. Toppbetyg från Carl-Jan Granqvist och Grytthyttans restauranghögskola. Vilka säljargument!

22 APRIL, 2008

"Spöttesoppa och äppeldrulta"

Körsbärssoppa -- spöttesoppa -- kokt på sötkörsbär med kärnorna kvar är allmänt förekommande i Östergötland. Kärnorna radades upp på tallrikskanten och bland ungdomar fanns en tradition att räkna ut när man skulle träffa sin efterkommande. I år, nästa år, någon gång, aldrig...