Logga in

Logga in
Godare mat - närmare dig
8 SEPTEMBER, 2009

HAGDAHLSAKADEMIEN

Östergötland har en egen gastronomisk akademi, Hagdahlsakademien. Denna bildades på Linköpings slott den 5 juni 2002 med syfte att i Charles Emil Hagdahls anda stödja östgötsk konst och hushållning, gastronomi och hälsa.

2 JUNI, 2009

Hedrande silverplats för Sverige.

Hedrande silverplats för Sverige och Dackeskolan/Mjölby i Nordiska elevmästerskapen i Lund 2009.

2 JUNI, 2009

SM för kockelever

Anna Skog och Emma Erlandsson som vann SM för kockelever går tredje och sista året på Dackeskolan. Segern innebär att Dackeskolan representerar Sverige i det Nordiska Elevmästerskapet som äger rum i Norge nästa år.

2 JUNI, 2009

Emma Erlandsson från Dackeskolan i Mjölby - Årets Kockelev 2009

Det känns verkligen jätteroligt! Råvarorna vi jobbade med var väldigt bra, de gav mig en chans att laga sådan mat som jag annars inte gör så ofta. Dessutom gillar jag rustik och härlig mat, berättade Emma.

19 MAJ, 2009

Matresan

I Valdemarsvik med omnejd.

2 APRIL, 2009

Smaka på Östgötamat!

Nyfiken på östgötsk mat, östgötska råvaror och östgötska upplevelser?Välkommen till matmässan Smaka på Östgötamat 2009 lördagen den 10 oktober kl 10-16 på Konsert & Kongress i Linköping.

12 MARS, 2009

2009 års Hagdahlspristagare - Louise Alenbrand

Årets Hagdahlspristagare är Louise Alenbrand, egenföretagare och projektledare för ”Maten i centrum” på Östsvenska Turistrådet. "Mat skall vara glädje! Aldrig slentrian."

9 FEBRUARI, 2009

Medevi Brunn

Medevi Brunn är Sverige äldsta surbrunn.

2 FEBRUARI, 2009

Östgötamjölk - vill ni ha färskare mjölk får ni köpa en ko

Östgöta Mjölk är ett samarbete mellan sju stora gårdar, alla med frigående kor året runt. Gårdarna finns i Östergötland och norra Småland - Gammalstorp, Flytthem, Karlslund, Kättestad, Marås, Odensviholm och Ogestad. Gårdarnas samlade kapacitet är 25 miljoner liter mjölk om året. Eller 70 000 liter om dagen

23 JANUARI, 2009

Trenden 2009 blir närproducerat på "riktigt"

Mattrender 2009