Logga in

Logga in
Godare mat - närmare dig

I mormors skafferi

I boken, I mormors skafferi - fem generationers konservering dryck & dessert, vill Kinna Jonsson och Märtha Jonsson visa hur man tar till vara på trädgårdens överflöd på ett miljömässigt sätt.


I boken, I mormors skafferi - fem generationers konservering dryck & dessert, vill Kinna Jonsson och Märtha Jonsson visa hur man tar till vara på trädgårdens överflöd på ett miljömässigt sätt. Gamla beprövade metoder som att konservera med socker, salt, ättika, frysa eller torka kommer åter till heders och ger var och en möjlighet att förlänga säsongen under vinterhalvåret. Här finns såväl beprövade favoritrecept som mer ovanliga recept på kvittenmarmelad, syltade paradisäpplen och mahoniasaft. Dessutom är boken fylld med tips på hur man kan servera det som konserveras, saftas och syltas i pajer, glassar och andra efterrätter.

Allt tillagas enligt mormor men är anpassat för ett modernt kök och böckerna tilltalar lika mycket den trädgårds- som bakintresserade.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.