Logga in

Logga in
Godare mat - närmare dig

Dackeskolan tog hem SM-guld för kockelever i Åre

Liten skola med STORA framgångar, helt otroligt!!!

Liten skola med STORA framgångar, helt otroligt!!!

 

Meritlista SM GULD för kockelever:

2006- Maria Pantzar och Emelie Forsberg

2008- Mia Bremer och Lina Mohlin

2009- Anna Skog och Emma Erlandsson

2011- Rasmus Eriksson och Sigfrid Hanberger

 

 

Tävlingsuppgiften bestod av en hemlig råvarukorg för varmrätt. Råvara som måste ingå i varmrätten är hel majskyckling, tvågrönsaksgarnityr, sås och stärkelsedel. Förrätten och dessertens recept ingick i kvaltävlingen.

Alla elever gör även ett teoretiskt prov med ekonomiskplanering, hygien, näringslära, livsmedelskunskap samt matlagningsgrunder.

 

Bedömningskriterier är:

 Hygien

 Mise an place

 Fackmässig tillverkning

 Ekonomi

 Presentation utseende

 Komposition - smak

 

 

Rasmus Eriksson lagkapten Katarina Westlund Sigfrid Hanberger Dackeskolan representerar Sverige i  Nordiska Elevmästerskapen för kockelever 2012 i Finland.

 

Meny SM ? GULD

Förrätt
Rotfruktssoppa med morot - och rotsellericylindrar fyllda med
syrad lök serverad med örtskum, minilimpa samt vispat smör.

Varmrätt

Hemlig råvarukorg med hel majskyckling som huvudråvara.

Örtstekt majskycklingbröst, rulle på lårfilé fylld med skogssvampar och sidfläsk, potatis och rotselleripuré, syrad rödkål och smörad ört och vitlöksbuljong.

Dessert
Citronbavaroise på Budapestbotten med apelsingelé,
chokladsorbet samt Cointreaumarinerad apelsinsallad.

 

Smaklig måltid!

Rasmus och Sigfrid

 

 

 Fotograf: Mike Isaksson

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.