Logga in

Logga in
Godare mat - närmare dig

Bästa skolmaten finns på Åsbo skola i Boxholm

Corren och Norrköpings tidningar har nu avslutat tävlingen där bästa skolmaten skulle utses. Många skolor var nominerade, men vinnare blev Åsbo skola i Boxholm. I köket på Åsbo skola huserar två kreativa själar som gör det mesta av sin budget. Gästerna i skolrestaurangen jublar över maten och något svinn är det inte tal om.

Corren och Norrköpings tidningar har nu avslutat tävlingen där bästa skolmaten skulle utses.

Många skolor var nominerade, men vinnare blev Åsbo skola i Boxholm. I köket på Åsbo skola huserar två kreativa själar som gör det mesta av sin budget. Gästerna i skolrestaurangen jublar över maten och något svinn är det inte tal om.

Varför var det just Åsbo som tog hem Gastronomiska Sällskapets pris på 10 000 kr? Det kan vara svårt att jämföra en skola som serverar drygt 100 portioner med en som serverar 2000 portioner.

Men det som är karaktäristiskt för en bra lunchmåltid är när smaken, måltidsmiljön och stämningen harmonierar . För att det ska bli verklighet krävs det en eller två eldsjälar, som brinner för sitt jobb och en skolledning som är engagerad och förstår måltidens värde.  Allt detta fanns på Åsbo, trots små resurser finns matglädjen, viljan och friheten att välja det lokala råvaror. Resultatet blir att barnen älskar sin mat och sina mattanter. För det är just mattanter som Karin och Anna vill titulera sig.

Juryns motivering
”Med höga ambitioner utnyttjar kocken i Åsbo skola sina resurser till fullo. I köket skapas kärleksfulla måltider lagade av fina råvaror åt gästerna. Det är trevligt och gott att äta i skolrestaurangen, som är det bästa exemplet på bra skolmat i Östergötland”

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.