Logga in

Logga in
Godare mat - närmare dig

Årets Valdemarsviksrätt 2011 utsedd

Klasborgsgubbens strömmingsflundror blev årets Valdemarsviksrätt 2011.

Klasborgsgubbens strömmingsflundror blev årets Valdemarsviksrätt 2011.

- Med tanke på den respons vi fick under fjolåret var det en självklarhet att projektet med Årets Valdemarsviksrätt skulle få en fortsättning 2011, säger initiativtagaren och krögaren Niklas Hellsing från Gryts Varv.

Ett flertal kommuninvånare hade hörsammat uppmaningen att lämna in receptförslag till årets rätt. Under vintermånaderna har de lokala krögarna utvecklat och provlagat dessa rätter. Slutligen har fem rätter tagits fram och en jury, bestående av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008, Elisabeth Nilsson, landshövding i Östergötland, Louise Alenbrand, Östgötamat, Anders Carlsson, kommunalråd och Håkan Eriksson, Valdemarsviks Sparbank har utsett Klasborgsgubbens strömmingsflundror till Årets Valdemarsviksrätt 2011.

Klasborgsgubbens strömmingsflundror presenterades för juryn som en strömmingsrätt där "gubben" gör sig tydligt påmind. Strömming är och har alltid varit något av basmat i skärgården. Här har den moderniserats och gubbrörealternativet gör sig påmint med sin sälta från havet. Tillsammans med moset och de syltade rotsakerna är detta traditionell matlagning i modern tappning.

Klicka här för receptet >>

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.