Logga in

Logga in
Godare mat - närmare dig

Slakakaka med choklad och potatis

Leaderprojektet Kulturkraft Slaka anordnade en recepttävling hösten år 2008. Deltagande 16 recept presenteras i foldern "Baka en Slaka - kaka". Det här är det femtonde receptet. Bilden kommer också ifrån foldern och är tagen av Peter Lundberg.

100 g smör (smältes)
100 g smält mörk choklad (av någon god sort)
2 ägg
0,75 dl socker
100 g potatis (skalad, kokt och pressad)
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 msk kakao
krossad mynta (en knapp handfull)

Rör ihop smör, ägg, socker och choklad. Tillsätt potatis, vetemjöl blandat med bakpulver och kakao. Krossa myntablad i en mortel och tillsätt smeten. Häll i smord, bröad form. Grädda i 175 grader C, ca 30 min. Låt svalna, servera med grädde smaksatt med vaniljsocker.

Kakan kan också göras med äpplen men då utan choklad, kakao och mynta.

Marianne Abramsson

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.