Logga in

Logga in
Godare mat - närmare dig

Slakakaka med äpplen och potatis

Leaderprojektet Kulturkraft Slaka anordnade en recepttävling hösten år 2008. Deltagande 16 recept presenteras i foldern "Baka en Slaka - kaka". Det här är det sextonde och sista receptet. Bilden kommer också ifrån foldern och är tagen av Peter Lundberg.

100 g smör (smältes)
2 ägg
0,75 dl socker
100 g potatis (skalad, kokt och pressad)
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
3 äpplen
kanel

Rör ihop smör, ägg, socker och choklad. Tillsätt potatis och vetemjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i smord, bröad form. Skölj äpplena, kärna ur och skär i tunna klyftor, stick ner i smeten, dofta över kanel. Grädda i 175 grader C, ca 30 min. Låt svalna, servera med grädde smaksatt med vaniljsocker.

Marianne Abramsson

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.