Logga in

Logga in
Godare mat - närmare dig
SÖK RECEPT
10 SEPTEMBER, 2009

Krämig nässelsoppa med laxkuber från Hovden

Thomas Gustafsson, kökschef på Trädgårdshotellet i Åtvidaberg och Hagdahlsdiplomerad kock år 2008 har komponerat nya östgötarecept.

10 SEPTEMBER, 2009

Tilltugg på färskpotatis med rom, saltgurka och gräslök

Den snabbsaltade gurkan är så genuint östgötsk som den kan bli. Här använder Thomas den i plockmat som inleder måltiden en vår- eller sommarmiddag.

10 SEPTEMBER, 2009

Citron- och pepparkaksparfait med blåbär och limesocker

Pepparkakan är östgötsk! Den introducerades här redan under klostertiden. När Thomas Gustafsson, kökschef på Trädgårdshotellet i Åtvidaberg, använder den i sin citron- och pepparkaksparfait blir den oemotståndlig.

10 SEPTEMBER, 2009

Pannstekt vintergädda på svampragu

Thomas Gustafsson, kökschef på Trädgårdshotellet i Åtvidaberg och Hagdahlsdiplomerad kock år 2008 har komponerat nya östgötarecept.

10 SEPTEMBER, 2009

Lammstek med timjanrödvinssås

Thomas Gustafsson, kökschef på Trädgårdshotellet i Åtvidaberg och Hagdahlsdiplomerad kock år 2008 har komponerat nya östgötarecept. 

9 SEPTEMBER, 2009

Helstekt hjortytterfilé

Thomas Gustafsson, kökschef på Trädgårdshotellet i Åtvidaberg och Hagdahlsdiplomerad kock år 2008 har komponerat nya östgötarecept.

9 SEPTEMBER, 2009

Stekt Östgötaströmming på getosttoast med honung och saltgurka

Thomas Gustafsson, kökschef på Trädgårdshotellet i Åtvidaberg och Hagdahlsdiplomerad kock år 2008 har komponerat nya östgötarecept till den senaste upplagan av boken Östgötamat.

8 SEPTEMBER, 2009

Grönärtsoppa med kräftgrädde och kumminoststick

Nästan hälften av alla ärter som odlas i Sverige kommer från Östergötland. Grönärtsoppa på torkade gröna ärter är traditionell östgötamat, men Thomas Gustafsson, kökschef på Trädgårdshotellet i Åtvidaberg, har gjort en vårligare variant toppad med kräftgrädde.

8 SEPTEMBER, 2009

Tilltugg på rökt fisk

Thomas Gustafsson, kökschef på Trädgårdshotellet i Åtvidaberg och Hagdahlsdiplomerad kock år 2008 har komponerat nya östgötarecept

10 JUNI, 2009

Körsbärssoppa (Spöttesoppa)

För 6 personer som den serverades hos familjen Håkansson, Böckestad, Vårdsberg, 1912. (JA Lundell: Uppsatser från fackskolan i Uppsala, ULMA)