Logga in

Logga in
Godare mat - närmare dig
SÖK RECEPT
10 SEPTEMBER, 2009

Citron- och pepparkaksparfait med blåbär och limesocker

Pepparkakan är östgötsk! Den introducerades här redan under klostertiden. När Thomas Gustafsson, kökschef på Trädgårdshotellet i Åtvidaberg, använder den i sin citron- och pepparkaksparfait blir den oemotståndlig.

10 SEPTEMBER, 2009

Pannstekt vintergädda på svampragu

Thomas Gustafsson, kökschef på Trädgårdshotellet i Åtvidaberg och Hagdahlsdiplomerad kock år 2008 har komponerat nya östgötarecept.

10 SEPTEMBER, 2009

Lammstek med timjanrödvinssås

Thomas Gustafsson, kökschef på Trädgårdshotellet i Åtvidaberg och Hagdahlsdiplomerad kock år 2008 har komponerat nya östgötarecept. 

9 SEPTEMBER, 2009

Helstekt hjortytterfilé

Thomas Gustafsson, kökschef på Trädgårdshotellet i Åtvidaberg och Hagdahlsdiplomerad kock år 2008 har komponerat nya östgötarecept.

9 SEPTEMBER, 2009

Stekt Östgötaströmming på getosttoast med honung och saltgurka

Thomas Gustafsson, kökschef på Trädgårdshotellet i Åtvidaberg och Hagdahlsdiplomerad kock år 2008 har komponerat nya östgötarecept till den senaste upplagan av boken Östgötamat.

8 SEPTEMBER, 2009

Grönärtsoppa med kräftgrädde och kumminoststick

Nästan hälften av alla ärter som odlas i Sverige kommer från Östergötland. Grönärtsoppa på torkade gröna ärter är traditionell östgötamat, men Thomas Gustafsson, kökschef på Trädgårdshotellet i Åtvidaberg, har gjort en vårligare variant toppad med kräftgrädde.

8 SEPTEMBER, 2009

Tilltugg på rökt fisk

Thomas Gustafsson, kökschef på Trädgårdshotellet i Åtvidaberg och Hagdahlsdiplomerad kock år 2008 har komponerat nya östgötarecept

10 JUNI, 2009

Körsbärssoppa (Spöttesoppa)

För 6 personer som den serverades hos familjen Håkansson, Böckestad, Vårdsberg, 1912. (JA Lundell: Uppsatser från fackskolan i Uppsala, ULMA)

10 JUNI, 2009

Confiterat Årgångssvin

Östgötakockens recept 2007

10 JUNI, 2009

Berberekryddad entrecote

Från Britta o Lennarts nära kött med sallad på granatäpple och matvete. Recept skapat av kökmästare Christian Svensson.