Logga in

Logga in
Godare mat - närmare dig
SÖK RECEPT
11 SEPTEMBER, 2009

Slaka-kaka med äpple och kardemumma

Leaderprojektet Kulturkraft Slaka anordnade en recepttävling hösten år 2008. Deltagande 16 recept presenteras i foldern "Baka en Slaka - kaka". Det här är det andra receptet. Bilden kommer också ifrån foldern och är tagen av Peter Lundberg.

11 SEPTEMBER, 2009

Slaka-kaka - en god potatisrätt

Leaderprojektet Kulturkraft Slaka anordnade en recepttävling hösten år 2008. Deltagande 16 recept presenteras i foldern "Baka en Slaka - kaka". Det här är det första receptet. Bilden kommer också ifrån foldern och är tagen av Peter Lundberg.

11 SEPTEMBER, 2009

Körsbärskaka från Åtvidaberg

Körsbär är inte bara ingrediens i den traditionella östgötska "spöttesoppan”. Thomas använder bären syltade till ostbrickan men också till den här goda körsbärskakan från Åtvidaberg.

11 SEPTEMBER, 2009

Rabarberpaj med karamellsås och mynta

Rabarberpajens syrliga smak balanseras fint av karamellsåsens sötma. Den krispiga kanten i pajskalet gör pajen extra läcker.

11 SEPTEMBER, 2009

Smörstekt abborrefilé från Bysjön med romsås och spenat- och färskpotatissallad

Thomas Gustafsson, kökschef på Trädgårdshotellet i Åtvidaberg och Hagdahlsdiplomerad kock år 2008 har komponerat nya östgötarecept.

10 SEPTEMBER, 2009

Göspudding med grön sparris och rört citronsmör

Thomas Gustafsson, kökschef på Trädgårdshotellet i Åtvidaberg och Hagdahlsdiplomerad kock år 2008 har komponerat nya östgötarecept.

10 SEPTEMBER, 2009

Marinerad kalv med örtsmörsås och vårprimörer

Thomas Gustafsson, kökschef på Trädgårdshotellet i Åtvidaberg och Hagdahlsdiplomerad kock år 2008 har komponerat nya östgötarecept.

10 SEPTEMBER, 2009

Biskopssill

Tillägnades Biskop Martin Lind år 1994 av Thomas Gustafsson, kökschef på Trädgårdshotellet i Åtvidaberg och Pelle Forss.

10 SEPTEMBER, 2009

Krämig nässelsoppa med laxkuber från Hovden

Thomas Gustafsson, kökschef på Trädgårdshotellet i Åtvidaberg och Hagdahlsdiplomerad kock år 2008 har komponerat nya östgötarecept.

10 SEPTEMBER, 2009

Tilltugg på färskpotatis med rom, saltgurka och gräslök

Den snabbsaltade gurkan är så genuint östgötsk som den kan bli. Här använder Thomas den i plockmat som inleder måltiden en vår- eller sommarmiddag.