Logga in

Logga in
Godare mat - närmare dig

ÖstgötaDagsbakelsen 2010

Till årets evenemang har ÖstgötaDagarnas deltagare fått lämnat in recept på goda och lättbakade bakelser. Det vinnande förslaget nominerades av Pinnarp Camping & Konferens. Receptet, som kommer från Ann-Britt Henrysson, har nu utsetts till ÖstgötaDagsbakelsen 2010.  

Till årets evenemang har ÖstgötaDagarnas deltagare fått lämnat in recept på goda och lättbakade bakelser. Det vinnande förslaget nominerades av Pinnarp Camping & Konferens och kommer från Ann-Britt Henrysson.

ÖstgötaDagsbakelsen 2010, ca 10 st

Rulltårta:
3 stora ägg
2 rågade dl strösocker
2 msk kallt vatten
2 rågade dl vetemjöl
¼ tsk salt
½ struken tsk bakpulver

Ugn: 5 minuter, 225 grader

Fyllning:
2 dl blåbärssylt

Blåbärsgrädde:
6 dl vispgrädde
6 tsk blåbärssylt
(vispa grädden och blanda i sylten)

Dekoration
:
180 gr konserverad persika
Blåbär – färska eller frysta
Citronmeliss

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i övriga ingredienser. Täck en plåt med bakplåtspapper. Bred ut smeten över papperet till ett jämnt lager och grädda i mitten av ugnen. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Låt svalna. Bred på 2 dl blåbärssylt och rulla ihop.

Skär ca 10 bitar av rulltårtan och lägg i aluminiumform eller på fat.

Hacka ca 180 gram konserverad persika och fördela på bitarna av rulltårtan (ca 1 msk/bit).

Spritsa blåbärsgrädde över och dekorera med 2 klyftor persika, några färska eller frysta blåbär och citronmeliss.

 

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.