Logga in

Logga in
Godare mat - närmare dig

Lammfärsburgare med tomatguffa och creme på fetaost från Krogersbo

Årets Valdemarsviksrätt. På initiativ av Turistföreningen Destination Valdemarsvik har årets Valdemarsviksrätt utsetts. Niklas Hellsing på Gryts Varv har, tillsammans med en grupp bestående av delar av den övriga restaurangnäringen i kommunen, hållit i trådarna för detta.

Burgare
600 g lammfärs
1 ägg
1 vitlöksklyftor
1 msk hackad rosmarin
1 msk hackad timjan
1 msk dijon
½ msk chipotlepasta

Blanda alla ingredienser

Tomatguffa
2 st plommontomater, urkärnade och tärnade
1 st banan schalotten, fint skivad
1 msk färskriven pepparot
½ lime, saften
1 msk olivolja
Salt o peppar

Feta creme
100 g fetaost
200 g creme fraiche
1 msk olivolja
1 tsk honung
Svartpeppar, mald

Bröd
5 dl ljummet vatten
25 g jäst
2 dl olivolja
8 dl bagerivete, special
1 msk kummin
1 msk salt

Blanda vatten och jäst. Tillsätt olja och mjölet. Jäs en timme. Tillsätt kummin och salt. Häll i portionsformar, jäs 30 min. Baka 180 grader i ca 15 minuter.

Serveras med klyftpotatis.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.