Logga in

Logga in
Godare mat - närmare dig

Helstekt Vildandsbröst

Helstekt Vildandsbröst med Ravioli, Getost St. Maria, Bondbönor

Raviolideg:
125 g Durumvete
125 g Vetemjöl
½ dl Vitt Vin
2 st. Ägg
Salt

Fyllning:
2 st. Confiterade Vildandslår
60 g Getost
1 liten Vitlöksklyfta
15 g Parmesan
Persilja
Havssalt, Maldon
2 st. Vildandsbröst
Bondbönor
Minirödbetor
Parmesan
Getost
Surdegsbröd
Rapsolja

Gör en pastadeg genom att blanda mjöl, ägg, vin och salt. Ställ i kyl. Plocka köttet från låren. Hacka ihop köttet med getost, vitlök och persilja. Blanda i finriven Parmesan. Smaka av med salt.
Kavla degen i pastamaskin, klicka ut fyllningen och forma 12 st. små ravioli.
Bryn brösten i rapsolja från Sänkdalen. Baka klart i 90 graders värme till en innertemperatur på 55-57 grader. Låt vila i minst tio minuter.
Koka rödbetorna mjuka.
Skala och förväll bondbönorna. Kyl i isvatten och plocka bort det inre skalet.
Riv Parmesan fint.
Smula sönder en bit surdegsbröd i lite grövre smulor och stek i rapsolja till knaprig konsistens.


Vid servering: Koka Raviolin i ca 2 min. Lägg upp i djupa tallrikar, skiva bröstet, smula lite getost över och toppa med grönsaker, brödsmulor och Parmesan.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.