Logga in

Logga in
Godare mat - närmare dig

Årets Valdemarsviksrätt 2011

Klasborgsgubbens strömmingsflundror

Klasborgsgubbens strömmingsflundror

4 portioner

 

600g rensad strömming

150g smör, rumsvarmt

2 hårdkokta ägg, hackade

½ finhackad gul lök

30g hackad dill

100g ansjovis i fina tärningar

Grahamsmjöl

S o P

 

Blanda ihop smöret, ansjovis, ägg, lök, och dill, S o P. Spritsa ut mellan strömmingarna med hjälp av en spritspåse, två och två som flundror. Vänd i grahamsmjöl och stek. Servera med det smälta smöret som blir kvar i pannan.

 

Servera med gott mos och syltade rotfrukter.

 

Syltade rotfrukter

1dl 10% ättiksprit

1dl vatten

1dl vitt vin

2dl socker

½tsk salt

5st vitpepparkorn

5st svartpepparkorn

4st lagerblad

2st stjärnanis

1 bit riven färsk ingefära

2st morötter

2st palsternackor

¼ rotselleri

¼ kålrot

 

Skala och skär rotfrukterna i bitar. Blanchera dem (förvälla). Koka ihop övriga ingredienser till en lag och låt koka tills den inte känns så stickig. Sila den sedan ner över rotfrukterna. Ge ett snabbt uppkok. Häll upp i glasburkar, se till att lagen täcker rotfrukterna.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.