Klasborgsgubbens strömmingsflundror
4 portioner
600g rensad strömming
150g smör, rumsvarmt
2 hårdkokta ägg, hackade
½ finhackad gul lök
30g hackad dill
100g ansjovis i fina tärningar
Grahamsmjöl
S o P
Blanda ihop smöret, ansjovis, ägg, lök, och dill, S o P. Spritsa ut mellan strömmingarna med hjälp av en spritspåse, två och två som flundror. Vänd i grahamsmjöl och stek. Servera med det smälta smöret som blir kvar i pannan.
Servera med gott mos och syltade rotfrukter.
Syltade rotfrukter
1dl 10% ättiksprit
1dl vatten
1dl vitt vin
2dl socker
½tsk salt
5st vitpepparkorn
5st svartpepparkorn
4st lagerblad
2st stjärnanis
1 bit riven färsk ingefära
2st morötter
2st palsternackor
¼ rotselleri
¼ kålrot
Skala och skär rotfrukterna i bitar. Blanchera dem (förvälla). Koka ihop övriga ingredienser till en lag och låt koka tills den inte känns så stickig. Sila den sedan ner över rotfrukterna. Ge ett snabbt uppkok. Häll upp i glasburkar, se till att lagen täcker rotfrukterna.