Logga in

Logga in
Godare mat - närmare dig

Handla mat av bästa kvalitet direkt från bönder i Östergötland

Vi planerar för Bondens egen Marknad på Yttre Borggården i Linköping alla lördagar mellan den 8:e augusti till 3:e oktober 2020 från kl. 9.30-14.00. Hit kan du komma och botanisera bland närodlade grönsaker, kryddor, kött, ostar, honung och mycket annat gott.

En unik marknad

Det stora utbudet av ekologiska produkter, den vänskapliga atmosfären och utbudet som följer årstiderna gör marknaden speciell. Men vi har också två regler som gör oss unika. Den ena är att lantbrukaren måste ha odlat eller fött upp det som säljs på marknaden. Samma sak gäller huvudingrediensen i förädlad mat, som sylt eller korv. Den andra regeln är att varorna måste vara närproducerade och gårdarna får ligga max 250 km bort.

I Östergötland drivs och organiseras marknaden av Östgötamat ekonomisk förening sedan 2007. Föreningen består av livsmedelsproducenter, restauranger, gårdsbutiker och grossiter.

Östgötamat är en förening bildad av Bondens egen Marknad och Regional matkultur med syfte att genom ett starkt nätverk kunna leverera mat av hög kvalitet till såväl konsumenter som restauranger.  

Läs mera om Bondens egen marknad

http://www.bondensegen.com/ Bondens egen Marknad

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Fakta

En amerikansk idé

Bondens egen Marknad växte fram i USA under 1970-talet och spred sig snabbt över Europa. En av anledningarna var troligen de stora matskandalerna under den tiden. Ursprunget är Farmers Market som startade i Los Angeles redan 1934. Idag finns det över 400 lokala marknader bara i Storbritannien och liknande marknader finns även i Kanada och Australien. Sveriges första marknad startade i Stockholm år 2000.