Vinnar Meny

Förrätt: Potatisåkern 6 port
Inkokt Potatis
6st små Birgit potatis -från Hermelins gård
1 L grönsaksbuljong
Kallpressad rapsolja -från Sänkdalens gård
Salt
Potatiskräm smaksatt med Boxholms lagrade borgmästarost
200g skalad mjölig potatis -från Östgöta trädgårdshall
0,5 dl Östgötagrädde
100g smör -från Löts gårdsmejeri
150g Boxholms lagrade borgmästarost
Salt
Picklad potatis
2st Birgit potatis -från Hermelins gård
5g kumminfrön
5g lagerblad
3dl vatten
2dl socker
1dl ättika
Salt
Potatischips
2st Birgit potatis -från Hermelins gård
1L frityrolja
Salt
Dragonolja
50g dragon
70g bladspenat
200g rapsolja
Örtsallad
1st radicchiosallad
1st ramslök
1 ask smörgåskrasse
5g dragon
1st kruksallad
10g blandade örter
Grönsaksbuljong
2st morot -från Lelles morötter
3st gul lök -från Hermelins gård
2st rotselleri -från Hermelins gård
2st palsternacka -från Hermelins gård
1st purjolök -från Hermelins gård
1st vitlök -från Hermelins gård
15g nymald svartpeppar
20g lagerblad
20g timjan
På plats:
5 cl äppelcidervinäger
Salt
Varmrätt:

Örtstekt flankstek med smaksättningar från vårt öppna landskap
Örtstekt flankstek:
900g flankstek -från Bjursundsslakteri
5g paprikapulver
5g stötta fänkålsfrön
5g nymald svartpeppar
1st citron
1st vitlöksk -från Hermelins gård
5g backtimjan -från egen odling
5g lagerblad
Rapsolja till stekning -från Sänkdalens gård
Smör till stekning -från Löt gårdsmejeri
Salt
Flingsalt
Syrlig potatispuré:
350g skalad mjölig potatis -från Östgöta trädgårdshall
100g yoghurt -från Blåklint
100g smör -från Löts gårdsmejeri
Stekt silverlök:
3st silverlökar -från Hermelins gård
Vassle från yoghurten
Rapsolja till stekning -från Sänkdalens gård
Salt
Bakad fänkål:
4st fänkål från -Östgöta trädgårdshall
10g fänkålsfrön
450g rapsolja -från Sänkdalens gård
70g bladspenat
salt
Sotad morot:
6st tvättade/putsade morötter -från Lelles morötter
1st skalad silverlök -från Hermelins gård
5g gräslök
Rapsolja -från Sänkdalens gård
Salt
Gräslöksolja:
20g gräslök
35g bladspenat
1dl rapsolja -från Sänkdalens gård
Fänkåls-sky:
3kg oxsvans
3kg nötben
2st vitlökar -från Hermelins gård
5g svartpepparkorn
4st gul lök -från Hermelins gård
2st palsternacka -från Hermelins gård
1st rotselleri -från Östgöta trädgårdshall
2st morötter -från Lelles morötter
5g lagerblad
15g timjan
På plats:
5 dl rödvin
6 cl rödvinsvinäger
10g fänkålsfrön
Svinnet från den bakade fänkål -från Östgöta trädgårdshall