Logga in

Logga in
Godare mat - närmare dig

Årets Östgötakock 2015 - Marcus Andersson, Matkultur Linköping.

Tävlingen genomfördes i Norrköping på matmässa Smaka på Östgötamat -Makalöst Gott. Årets finalister var Oliver Alm Björklund - Matkultur, Jonas Aspemar- Villa Fridhem, Markus Olilla Hillmander Storgården och Marcus Andersson- Matkultur. Årets vinnare blev Marcus Andersson

 Efter att den meriterande juryn bestående av Fredrik Eriksson, Katarina Westlund, Niklas Hellsing, Jari Karlsson och Jesper Lindström räknat ihop sina bedömningssiffror, stod det klart att årets vinnare var Marcus Andersson från Matkultur Linköping.

Juryns motivering löd: ”Vinnaren har med en väl genomarbetad menykomposition och smaksäker matlagning skapat rätter med klassiska toner och ett utmanande tillagningssätt.”

Priset bestående av en prischeck 5000 kr, diplom, blommor samt ett vandringspris överlämnades av huvuddomaren Fredrik Eriksson tillsammans med jury och en stor publik.

Marcus Andersson summerade intrycken direkt efter prisutdelningen så här: Jag känner stor lättnad, det är mycket som faller på plats. Skönt att få bekräftelse på att mina idéer om mat uppskattas. För mig ska mat var estetiskt tilltalande men det viktigaste är ändå smaken.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Fakta