Logga in

Logga in
Godare mat - närmare dig

Andreas blev Årets Östgötakock 2009

Andreas Johnsson blev årets Östgötakock. Andreas arbetar på Storgården Kurs & Konferens i Rimforsa sedan 2006.  Han har sedan dess utvecklats enormt, från att ha varit kock till att bli köksmästare med allt ansvar som tillhör.

Andreas Johnsson blev årets Östgötakock. Andreas arbetar på Storgården Kurs & Konferens i Rimforsa sedan 2006. Han har sedan dess utvecklats enormt, från att ha varit kock till att bli köksmästare med allt ansvar som tillhör, t.ex. att utveckla nya menyer, vara nytänkande, kreativ och leta nya lokala leverantörer.  

Vinnaren korades i Linköping i den för femte året  återkommande tävlingen Årets Östgötakock, som ges i samband med mässan Smaka på Östgötamat. Konkurrensen var hård bland de fyra finalisterna, som alla besitter mycket kunskap och många år i branschen. Motståndare i finalen var: Stellan Lindhe Sandviks Gård, Christian Svensson Quality Hotell Ekoxen, Thomas Abrahamsson Hagdahls kök.

Det gällde att skapa en förrätt och varmrätt på lokalt producerade råvaror. Detta skedde under tidspress, kameror och publik närvarande. Andreas ställde upp med:

Förrätten: Helstekt Vildandsbröst med Ravioli, Getost St. Maria, Bondbönor, Minirödbeta & Parmesan 
Varmrätten: Svampstekt dovhjortinnanlår med Svartkål, Karl-Johansvamp, Vildsvinsbacon, torkad Santalinatomat och Selleripurè

Juryns motivering: 2009 års östgötakock har presenterat östgötska råvaror med harmoni och balans. På plats har han skapat två fenomenala rätter och uppvisat god kvalitet av det gastronomiska yrket. Årets Östgötakock har lyckats skapa en modern meny, som fungerar såväl hemma som för ett sällskap på 100 personer.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.