Logga in

Logga in
Godare mat - närmare dig

Finspångs Bryggeri & Deli-skafferi

Vi syrar mat och dryck för gom och hälsa

Välkommen till Finspångs eget fermenteri! Här syrar vi glatt och innovativt fram många olika smaker av både kombucha, vattenkefir, kvass och naturligtvis alldeles färska variationer på kimchi, surkål, morot etc- allt på så lokala och ekologiska ingredienser som det bara är möjligt. Hos oss smakar du på dagens aktuella "råtapp" direkt ifrån jästanken, eller provsmakar dagens aktuella/färdiga syrningar.

I vårt Skafferi har vi ett litet trevligt sortiment av flera östgötska producenter, i nuläget (våren 2020) har vi reducerat utbudet från dem något men du hittar utöver vårt eget sortiment också några goda ostar, lokalproducerad honung, bröd och nöt- och lammkorv, det varierar lite efter dagsform och säsong.

Vi jäser våra produkter med hjälp av levande bakteriekulturer och gör så kallad slow-food som kräver lång tid för att kunna utveckla smaker och en bredd av olika bakteriestammar. Hjärtligt välkomna till en ganska liten butik och fermenteringsfabrik, men med stor plats i hjärtat för både miljö, människa och det vi kan skapa tillsammans!

Fotograf: Agneta Östlund